Üdvözözlök minden kedves látogatót a weboldalamon!

Láposi Krisztina vagyok a Salem’s Lot labrador retriever kennel tulajdonosa. Szeretném nektek bemutatni a kennelemet a kezdetektől…. Gyerekkorom óta rajongok az állatokért mindig voltak kutyáink. 2000-ben végeztem a Fáy András Mezőgazdasági Szakmunkás Képző iskola Lótenyésztő szakán. Sokáig dolgoztam a szakmámban, de miután családom lett, úgy egyre kevesebb idő maradt a lovakra. Ekkor döntöttük el, hogy veszünk egy labradort a gyerekeink mellé, valahogy így kezdődött….

A kennelünkről pár szó: Kennelünk a 16.kerületben található Budapesten. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen környezetben élünk és minden adott ami a kutyatartáshoz elengedhetetlen, és ezért maximálisan ki tudjuk elégíteni az ő igényeiket.

Az első labradorunkat Sofit 2008-ban vásároltuk. Hamar a szívünkbe lopta magát kedves természetével. Felelősségteljes gazdiként igyekeztünk megfelelően tartani őt, és az egész életünket megváltoztatta. Elkezdtünk vele kiállításokra járni és a munka részét is fontosnak tartottuk. Nagyon örültünk amikor sikeres tenyésszemlét és munkavizsgát tett. A kiállításokon is egyre jobb eredményeket értünk el vele és felnőtt korára 2 ország Championja is lett. Ekkor elhatároztuk, hogy szeretnénk komolyabban foglalkozni a fajtával.

2010 nyarán egy újabb kutyussal bővült kennelünk, ő Alma , akit már tudatosabban választottunk. Ő számomra a nyugalom szigete egy igazi show labrador lány, aki élvezi a kiállításokat és az eddigi legjobb eredményt is vele sikerült elérnünk. Alma a 2013 World Dog Shown 16 munka osztályos kutya közül 4. helyezést ért el, számtalan CAC és CACIB cím tulajdonosa és 3 ország Championja is.

2010-ben megalapítottuk a Salem’ s Lot labrador kennelünket.

Sofi elmúlt 3 éves mikor elhatároztuk, hogy befedeztetjük. Hosszas keresgélés után rátaláltunk a nagy „Ő”-re egy francia kan személyében. Dario Sudeo de L’ Etang Balancet „Aston”-ra. 2011.11.03-án megszületett az első almunk akik a ” T” betűs nevet kapták. Ebből az alomból 10 gyönyörű kölyök született. Nem tudtunk ellenállni a kísértésnek és megtartottuk Pankát , aki egy szintén különleges kutya. Nagyon fiatalon sikert sikerre halmozott, és 3 éves korára már Inter Champion cím birtokosa volt. Nagyon jó munkakutya és társ egyben.

Kutyáink teljes értékű családtagként élnek velünk, soha nem voltak kennelben tartva, nekik itt van a helyük a házunkban. Együtt élünk, együtt nyaralunk, mert számunkra így kerek a világ! Sofi, Alma, Panka mára már a nyugdíjas éveiket élik, ivartalanítottuk őket a harmadik alom után. Nem is tudom szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok azért, hogy ők vannak nekünk. Nélkülük nem ismerhettük volna meg ezt a csodálatos fajtát!

Tenyésztésünk céljai között,mindig az elsődleges szempontként szerepelt, hogy kiváló egészséggel,kiegyensúlyozott,nyugodt temperamentummal és szép küllemmel rendelkező egyedek kerüljenek ki a kennelünkből.

Elengedhetetlenek számunkra az örökletes betegségek kivizsgáltatása, és ezen felül még egyéb genetikai szűrések is. A szukáink tenyésztésbe vételét, nagyban befolyásolják még a küllemi és a munka eredményeik. Számunkra a fajta speciál kiállítások a mérvadóak,ezért rendszeres résztvevői vagyunk. Kennelünkben minden kutyánk rendelkezik a fajtára előírt, tenyésztési feltételekhez kötött vizsgákkal és ezen felül FCI munkavizsga bizonyítvánnyal illetve Vadászati Alkalmassági Vizsgával is. Rendszeres résztvevői az apróvadas vadászatoknak. Nagyon fontos a fajta eredete, hiszen ők a vadászkutya fajták közé tartoznak, és igyekszünk a már meglévő munka adottságaikat szinten tartani,majd generációról-generációra tovább vinni.

Almot csak akkor vállalunk, ha megfelelő körülményeket tudunk biztosítani a kölykök számára. Nem az a célunk,hogy minél több alom legyen egy évben, hanem a minőséget szeretnénk biztosítani azok számára,akik minket választanak. A kan kiválasztásánál is kulcsfontos szerepe van a vérfrissítésnek, ezért nagyon alaposak vagyunk ezen a téren is. Igyekszünk minél több információt megtudni a választott kanról. Nem annyira vagyunk hívei a a vonaltenyésztésnek,  fontosabbnak tartjuk a típus megőrzését kutyáinknál. Szeretnénk ha idővel egy több generációs tenyészettel rendelkeznénk,mert számunkra a labrador „A Kutya”. Kennelünkben csak és kizárólag fajtatiszta FCI törzskönyvvel rendelkező kölykök születnek. Az általunk tenyésztett kutyusok fejlődését rendszeresen nyomon követjük és igyekszünk a gazdiknak mindenben a segítségükre lenni.

Láposi Krisztina

EnglishGermanHungarian