LÁPOSI KRISZTINA

E-mail: lkriszta28@gmail.com
Tel.: +36209146197
Facebook: https://www.facebook.com/kriszta.laposi

 

--||--

Történetünk

Gyerekkorom óta rajongok az állatokért mindig voltak kutyáink. 2000 ben végeztem a Fáy András Mezőgazdasági Szakmunkás Képző iskola Lótenyésztő szakán. Sokáig dolgoztam a szakmámban, de miután családom lett, úgy egyre kevesebb idő maradt a lovakra. Ekkor döntöttük el, hogy veszünk egy labradort a gyerekeink mellé, valahogy így kezdődött....

A kennelünkről pár szó: Kennelünk a 16.kerületben található Budapesten. Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy ilyen környezetben élünk és minden adott ami a kutyatartáshoz elengedhetetlen, és ezért maximálisan ki tudjuk elégíteni az ő igényeiket.

Az első labradorunkat "Sofit" 2008 ban vásároltuk. Hamar a szívünkbe lopta magát kedves természetével. Felelősségteljes gazdiként igyekeztünk megfelelően tartani őt, és az egész életünket megváltoztatta. Elkezdtünk vele kiállításokra járni és a munka részét is fontosnak tartottuk. Nagyon örültünk amikor sikeres tenyésszemlét és munkavizsgát tett. A kiállításokon is egyre jobb eredményeket értünk el vele és felnőtt korára 2 ország Championja is lett. Ekkor elhatároztuk, hogy szeretnénk komolyabban foglalkozni a fajtával. 2010 nyarán egy újabb kutyussal bővült kennelünk, ő "Alma", akit már tudatosabban választottunk. Ő számomra a nyugalom szigete egy igazi show labi lány, aki élvezi a kiállításokat és az eddigi legjobb eredményt is vele sikerült elérnünk. Alma a 2013 World Dog Shown 16 munka osztályos kutya közül 4. helyezést ért el, számtalan CAC és CACIB cím tulajdonosa és 3 ország Championja is.

2010-ben megalapítottuk a Salem' s Lot labrador kennelünket. Sofi elmúlt 3 éves mikor elhatároztuk, hogy befedeztetjük. Hosszas keresgélés után rátaláltunk a nagy "Ő"-re egy francia kan személyében. Dario Sudeo de L' Etang Balancet "Aston"-ra. 2011.11.03-án megszületett az első almunk akik a " T" betűs nevet kapták. Ebből az alomból 10 gyönyörű kölyök született. Nem tudtunk ellenállni a kísértésnek és megtartottuk Pankát, aki egy szintén különleges kutya. Nagyon fiatalon sikert sikerre halmozott, és 3 éves korára már Inter Champion cím birtokosa volt. Nagyon jó munkakutya és társ egyben.

Kutyáink teljesértékű családtagként élnek velünk, soha nem voltak kennelben tartva, nekik itt van a helyük a házunkban. Együtt élünk, együtt nyaralunk, mert számunkra így kerek a világ! Sofi, Alma, Panka mára már a nyugdíjas éveiket élik, ivartalanítottuk őket a harmadik alom után. Nem is tudom szavakba önteni, hogy mennyire hálás vagyok azért, hogy ők vannak nekünk. Nélkülük nem ismerhettük volna meg ezt a csodálatos fajtát!

Láposi Krisztina