Tenyésztési koncepció
 

Tenyésztésünk céljai között mindig az elsődleges szempontként szerepelt, hogy kiváló egészséggel, kiegyensúlyozott, nyugodt természettel és szép küllemmel rendelkező egyedek kerüljenek ki a kennelünkből.

Elengedhetetlen számunkra az örökletes betegségek kivizsgáltatása pl. (csípő, könyök diszplázia, szemszűrés) és ezen felül még egyéb genetikai szűrések pl. (EIC ,HNPK...) is. A szukáink tenyésztésbe vételét, nagyban befolyásolják még a küllemi és a munka eredményeik. Számunkra a speciális fajta kiállítások a mérvadóak, ezért rendszeres résztvevői vagyunk. Kennelünkben minden kutyánk rendelkezik a fajtára előírt, tenyésztési feltételként kötött, vizsgákkal és ezen felül FCI munkavizsga bizonyítvánnal, illetve VAV (Vadászati Alkalmassági Vizsga) is. Rendszeres résztvevői az apróvadas vadászatoknak.

Nagyon fontos a fajta eredete, hiszen ők a vadászkutya fajták közé tartoznak és igyekszünk a már meglévő munka adottságaikat szinten tartani, majd generációról-generációra tovább vinni. Almot csak akkor vállalunk,ha megfelelő körülményeket tudunk biztosítani a kölykök számára. Nem az a célunk, hogy minél több alom legyen egyévben, hanem a minőséget szeretnénk biztosítani azok számára, akik minket választanak. A kan kiválasztásánál is kulcsfontos szerepe van a vérfrissítésnek, ezért nagyon alaposak vagyunk ezen a téren is. Igyekszünk minél több információt megtudni a választott kanról pl. (utódok egészségügyi szűréseik, kiállításon való szereplésük stb...). Nem vagyunk hívei a a vonaltenyésztésnek, fontosabbnak tartjuk a típus megőrzését kutyáinknál. Szeretnénk, ha idővel több generációs tenyészettel rendelkeznénk, mert számunkra a labrador "A Kutya". Kennelünkben csak és kizárólag fajtatiszta FCI törzskönyvvel rendelkező kölykök születnek. Az általunk tenyésztett kutyusok fejlődését, rendszeresen nyomon követjük és igyekszünk a gazdiknak mindenben a segítségükre lenni.